Daldorphs shakerkök

Familjen Daldorphs Shakerkök

På den idylliska ön Lövö..

..ligger det lilla röda huset med sitt fina kök i shakerstil där familjen Daldorph huserar.

”Köket är ganska litet och begränsat i möjligheter så det var inte självklart att vi skulle hitta en riktigt bra lösning. Men vi fick många bra tips och vi har t.ex. tre olika djup på bänkarna.” – Fredrik & Angeliqa 

Frukostdelen är extra grund med 50 cm vilket gör att det inte upplevs så dominant i rummet och familjen får mer plats att röra sig.

Längden vid spisen är i standarddjup medan delen vid diskhon är 10 cm extra i djup. Det skapar en extra lantlig känsla och gör att de kan ha saker i bakre kant utan att det står i vägen. 

”Vi var extra noggranna med färgvalet på luckorna och gick igenom 10 provburkar innan vi hittade exakt rätt grågröna nyans. Linjerna som luckorna och lådorna skapar var också något vi tänkte på. Vi ville ha ett lugnare, lantligare intryck så vi valde luckor framför lådor på flera ställen men bakom dem har vi gömda utdragbara lådor så att vi fortfarande kunde hålla köket praktiskt.” – Fredrik & Angeliqa 

Tre snabba om köket

Vad är det bästa med ert kök?

”Det är snyggt och praktiskt. Bänkskivorna i komposit är vackra och lättskötta. Vi älskar också vår hörnsektion med de utdragbara lådorna som sväljer massor.”

Vad är unikt med just ert kök? Bästa minnet i ert kök?

”Det finns inte ett enskilt utan flera olika minnen av pepparkakshusbygge med barnen, middagar med vänner och sköna frukostar i solen.”

Hur var upplevelsen att arbeta med just Formakök?

”Det var det absolut bästa beslutet vi kunnat ta. Vi fick så många tips som vi annars inte hade kommit på och hjälp med flera specialanpassningar. Vår frys är till exempel inte i köket utan den är i hallen i en specialbeställd sektion som ser ut som garderober. Både luckorna och socklarna var också något som inte fanns i sortimentet ifrån början men som löstes åt oss ändå.”

"Det är mycket vi älskar med köket och allt är väl uttänk!." - Angeliqa Daldorph