Om Formakök

Formakök

Med över 1000 byggda kök i bagaget är vår vision och vårt fokus på att ta fram kök helt enligt kundens önskemål med stor valfrihet både när det gäller färg, form och materialval. Formakök brinner för att designa och att skapa kök och värdesätter den personliga relationen till kunden, för att kunna utforma dess drömkök utan premisser.

Vi har en lång och gedigen erfarenhet av att designa, planera och tillverka karaktäristiska kvalitetskök.

Sedan 1990 har det framställts kök i vår fabrik belägen i Småland. Våra händiga snickare besitter en god erfarenhet av att jobba med trä och skapa lösningar efter behov och önskemål.

Att välja Formakök innebär hantverk, kvalitet och är något för den intresserade, medvetna kunden som inte vill ha ett massproducerat kök utan själv vill vara en del utav processen att forma husets hjärta, köket.

Material och val av kvalitetskomponenter är en otroligt viktig del. Stor kraft läggs på att hitta lokala samarbetspartners och leverantörer oavsett om det gäller material, eller transport som klarar de av oss högt ställda kvalitetskraven och samtidigt att värna om miljön.

Att producera kök kan göras med både enklare material och detaljval, men det småländska hantverket prioriteras alltid! Formakök skapar en unik lösning där alla detaljer är viktiga, vi tar inga genvägar eller massproducerar standardlösningar. För oss gäller högsta kvalité i varje detalj, till varje kund, som ger oss sitt förtroende. Oavsett om det gäller ett minimalistiskt modernt kök, ett klassiskt lantkök eller alla stilar däremellan. 

Så här går vi tillväga för att bygga ert drömkök!

1

Kontakta oss på Formakök med din idé!

Är du i tankarna om att bygga ert drömkök? Kontakta oss med era idéer så bygger vi ert drömkök!

2

Vi bokar till möte!

Vi bokar ett möte, helst hos er för att kunna mäta, prata igenom era idéer, önskemål och vilka möjligheter som finns i just ert kök.

3

Vi skissar upp ert nya kök!

Vi tar fram ett eller flera förslag till er på ert nya kök! Vi ritar upp ditt kök i en 3D-skiss för att skapa en realistisk bild av det nya köket.

4

Ni bestämmer!

När ni är nöjda med vår skiss bygger vi köket i vår fabrik i Småland efter alla tänkbara val ni gjort.

5

Vi löser helheten!

Vi assisterar och samordnar med leveranser, vitvaror och snickare för montering av ert nya kök.

6

Vi är med hela vägen!

Vi finns med under hela processen. Vid montering av ert nya kök finns vi alltid nära till hands för råd och tips till snickare och montörer.

7

Ert nya kök monteras!

Ert nya kök monteras utav snickare och montörer enligt våra skisser och era önskemål.

8

Njut av ert nya kök!

Ert nya kök är på plats. Laga din favoriträtt, bjud hem vännerna och avnjut ett glas gott i ert nya kök!

9

Nyttja köket till dess fullo!

Husets hjärta kommer bestå i många år. Se till att ge det kärlek och utnyttja det till fullo.

Hantverk & kunskap

Vår erfarenhet och expertis hos våra designers och kökssnickare är av oerhörd vikt för att vi ska vara ditt främsta val vid byggande av ditt kök, hos oss på Formakök.

Hållbara materialval

Vi arbetar med material från lokala aktörer med begränsad påverkan på människa och miljö. Våra materialval gör att ert kök håller under en lång tid.

Arbetsvillkor, hälsa & säkerhet

Vi står för säkra arbetsplatser för våra medarbetare, leverantörer med rättvisa villkor där respekt för mänskliga rättigheter, individen och mångfald främjas.

Personliga relationer

Vi vill skapa goda relationer till kunder såväl som leverantörer och medarbetare för att skapa en bra helhetsupplevelse om Formakök.

Minskad klimatpåverkan & hållbar resursanvändning

Vi ser till att minska klimatpåverkan i livscykeln genom effektiv resursanvändning, återvinning och avfallshantering.

Nöjda köksägare

FormaKök avser alltid att hålla sig till de personliga relationerna och ser alltid till att ni köksägare ska vara helt nöjda med varje del av processen från skiss till färdigt kök.